Pazar, Kasım 3, 2024
EĞİTİMLER

ÇALIŞAN BESLENME EĞİTİMLERİ

Çalışan Beslenme Eğitimleri

AMAÇ

Sağlıklı beslenmenin; sağlıklı bir çalışma ortamının oluşması için ne kadar önemli olduğunu, çalışanların bu konuda bilinçlendirilmesinin iş verimine nasıl katkılar sağladığını ve bunun hangi temel kriterler ile gerçekleştiği konularını, uluslararası kabul gören ilke, kural ve standartlar çerçevesinde örnek olaylarla ele alarak doğru bir bakış açısı sağlamak.

EĞİTİM SÜRESİ

1 Gün (8 Saat)

EĞİTİMe KATILACAK OLANLAR

İnsan Kaynakları, İş Sağlığı ve Güvenliği, İdari İşler ve Satın Alma departman yöneticileri başta olmak üzere tüm çalışanlar

EĞİTİMİN KAPSAMI

Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) 2012’de yayınladığı rapora göre obezitenin global dünya ekonomisine doğrudan olumsuz etkisi, sigara ve savaşlardan sonra üçüncü sırada yer almaktadır. İlk ikisi 2.1’er trilyon dolarlık zarar oluştururken, obezite her yıl 2 trilyon dolarlık bir etki yaratır. Bu mücadele etmeye değer bir konudur. Zira sadece İngiltere’de, obezite ile mücadele çalışmalarının Ulusal Sağlık Servisi’ne (NHS) her yıl ortalama 1.2 milyar dolar tasarruf sağlaması beklenir.

Bu gün artık yanlış beslenme alışkanlığının obezite oluşturmadan önce şeker metabolizmasını bozduğunu ve ensülin direnci oluşturduğu biliyoruz. Ancak çalışanlar için doğru beslenme sadece obeziteden korunmak için değil aynı zamanda sağlıklı bir iş yaşantısı için temel bir şarttır.

Kaldı ki, işyerlerinde beslenme ile ilgili tek sorunumuz  obezite de değildir. Birçok işletmede uzun saatlerimizi kapalı alanlarda güneş ışığından yeterince faydalanmadan geçiriyor ve bunun sonucu olarak D vitamini eksikliği yaşıyoruz. D vitamini eksikliği yüzünden ileri yaşlarda osteoporoz riskimizin artmasının yanında, kalp ve damar sistemi hastalıklarına zemin hazırlıyoruz. Ülke insanı olarak yeterli su içmiyor, aşırı tuz kullanıyoruz. Ayrıca aşırı kahve ve çay tüketme alışkanlığı yüzünden birçok rahatsızlığa davetiye çıkartıyoruz.

İşyerlerimizde, günlük iş aktivitemize uygun olmayan besin öğeleri ve yanlış beslenme aralıkları yüzünden; ani tatlı krizleri ve sık sık acıkma, yemeklerden sonra uyuklama veya öfkelenme ile konsantrasyon güçlüğü gibi problemler yaşıyoruz.

KAZANIMLAR

-Çalışanlarınızın beslenme hakkındaki bilgileri; gazetelerin magazin eklerinden değil, güvenilir ve bilimsel kaynaklardan almasını başarmak,
-İşyerinizde veya çevrenizde çalışanlarınıza ulaşan yiyeceklerin hazırlanma, taşınma ve servis edilme süreçlerinde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etmek ve çalışanlarınıza sunulan yiyeceklerin, bulunduğunuz sektör ile çalışan profilinize uygun olarak düzenlemesi

Diğer Eğitimler